Seizoen 1 - Boekenfoyer

Ga naar de inhoud

Seizoen 1

Episodes
Boekenfoyer Episode 1
Boekenfoyer, een magazine waarin gezellig gekeuveld wordt over boeken die ons de laatste tijd hebben kunnen boeien. Over misdaad-,  liefdes- en oorlogsromans, over poëzie, literatuur, fictie en non fictie. Boekenfoyer, met een boek in de kijker!
Boekenfoyer Episode 2
In deze episode hebben Roland Bergeys en Leentje De Coninck aandacht voor het boek "Wat overblijft" van Ingrid Vander Veken en "Madeleine" van Britt Droog en Louis Van Dievel. Nieuw zijn de rubrieken "Auteur aan het woord" waarin, zoals de titel het al verraadt een schrijver/schrijfster het woord voert en "Dichter bij het scherm" waarin we de poëtische toer opgaan. Uiteraard ontbreken misdaad en thriller niet in Roland's rubriek "Op het spoor".
Boekenfoyer Episode 3
Roland Bergeys en Leentje De Coninck stellen wederom enkele boeken voor, met deze keer "Sneeuwspoor" van Rudi Morren in de kijker. Uiteraard ontbreekt het ongelofelijk maar waargebeurd verhaal van Guy Didelez niet. "Dichter bij het scherm" geeft het woord aan Guido Lauwaert, en we sluiten wederom af met een spannende "Op het spoor" met "Afpersing" van Ludo Geluykens, "De Klimaatvluchteling" van Dirk Vanderlinden en "Meedogenloos", de opvolger van "Bodemloos" van Damen & Vandermeeren. Dat alles in de bekorende montage van Curt Coekaerts.
Boekenfoyer Episode 4
In ‘Boekenfoyer’ van juni belichten Roland Bergeys en Leentje De Coninck de vertederende roman "De souffleur" van Diane Broeckhoven. De dichter van dienst is Etienne Colman met "Blijf van mij".  Met "Ja, ik ben Suzanne" van Alex Van Haecke zweven we tussen liefde en crime.  De rubriek "Op het spoor" zet "Tentakels" van Ronald Verheyen op de voorgrond. Ook het ongelooflijke, maar waargebeurde verhaal van Guy Didelez ontbreekt niet.
Boekenfoyer Episode 5
In episode 5 van Boekenfoyer belichten Roland Bergeys en Leentje het boek "De Verdwijningen" van Patrick Conrad en blikken ze terug op enkele filmlegenden die België bezochten in "Laurel & Hardy in België" van Marc De Coninck. In onze rubriek "Auteur aan woord" vertelt filmspecialist en auteur Michel Follet over zijn nieuw boek "Wanneer zien we u terug? - de laatste bed & breakfast".  Uiteraard ontbreekt Guy Didelez niet met alweer een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal en plaatsen we dichter Max Greyson over zijn bundel "Et Alors" in het spotlicht.
Boekenfoyer Episode 6
Boekenfoyer episode 6, waarin we het hebben over Luisterpunt, daisy- en brailleboeken, Julian De Backer vertelt over zijn eerste "Novelle" en Herman Leenders is poëet van dienst. Uiteraard ontbreekt het ongelofelijk maar waargebeurd verhaal van Guy Didelez niet. Hubert Van  Lier laat ons trillen in "Op het spoor" met "Rode lippen en onkruid"...
Boekenfoyer Episode 7
Boekenfoyer episode 7, met het zowel ontluisterende als vertederende "Molokai" van Guy Didelez, het hilarische "Boeren" van Erik Vlaminck, pakkende gedichten van Maarten Embrechts en de uiterst spannende thriller "Uit balans" van Bert Bergs. Nieuw bij Boekenfoyer is onze rubriek "De lezer", waarin telkens een kijker vertelt welke boeken hij of zij graag leest.
Boekenfoyer Episode 8
Boekenfoyer episode 8 met deze keer aandacht voor "Witte Oren" van Louis Van Dievel en "Wilde Gok" van Johnny Bollé in "Op het Spoor". "Dichter bij het scherm" geeft het woord aan Don Vitalski en "De Lezer" van deze episode is topaccordeonist Bart Wils. Uiteraard is er ook weer een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal verteld door Guy Didelez
Boekenfoyer Episode 9
In Boekenfoyer 9 bespreken Roland Bergeys en Leentje De Coninck "Het Doek Valt" van Marc Kerkhofs en "Gestolen Jeugd" van Marielou Uyttenhove, en Guy Didelez heeft het over "Het Spookleger", drie onderwerpen waarin de Tweede Wereldoorlog een voorname rol speelt. Tot slot vertelt kijker Herman Plasmans van welke boeken hij zoal houdt.
Boekenfoyer Episode 10
In Boekenfoyer 10 zien we de aanstekelijke Paolo Bouman vertellen over "Laag vliegen de helden",  een al even enthousiaste Anke Brouwers heeft het over sterke vrouwen in de stille film, Guy Didelez graaft in een hilarisch stukje leven van Catharina de Grote, we berichten over "Oude wonden" van  Yves Peirsman, en Ingrid Van Ginckel vertelt recht uit haar hart wat ze graag leest. Uitzendingen op 9, 18, 26 en 30 december op Eclips tv.
Boekenfoyer Episode 11
Een poëtische aflevering deze keer, met Guido Van Heulendonk over "Vrienden van de poëzie", Paul Demets over "De landsheer van de Lethe", en Sieglinde Van Haezebrouck over het Poëziecentrum in Gent. Guy Didelez verrast ons met zijn "Beunaap"’ en Jenke Goffa vertelt van hoog op een berg welke boeken ze graag leest.
Boekenfoyer Episode 12
Boekenfoyer 12 met Patrick Van Gompel en "Van onze verslaggever ter plaatse", De Rupelpenners en hun "Wintersprokkels", Luc De Keersmaecker tourt met zijn ezeltje door Frankrijk,  Pascale Petralia laat ons thrillen met "Ongehoord" en Guy Didelez trakteert ons op  ‘Rare wetten’.
Boekenfoyer Episode 13
Met ‘Nachtstad’ presenteren Roland Bergeys en Leentje De Coninck de thriller waarmee een van onze Vlaamse misdaadauteurs, Wouter Dehairs, de laatste Hercule Poirotprijs won. We belichten het nieuw boek van Guy Didelez, ‘Een kleine wereld vol grote leugens’, tv-presentatrice Sandra Deakin is lezeres van dienst en we hebben het over  ‘Compassionisme’ naar de fascinerende kunstwerken en het boek van Hansa Versteeg.
Boekenfoyer Episode 14
In Boekenfoyer episode 14 hebben Roland Bergeys en Leentje De Coninck het over de zoon van Napoleon in 'Het Adelaarsnest' van Eric Bauwens,' 'De terloopsheid van triomf' van Johan G. Coppieters en 'Valse beloftes' van Vlaams misdaadauteur Ludo Geluykens. Frank De Vos brengt zijn gedichten, Guy Didelez zijn verhaal en Hilde De Paepe vertelt over 'Wie goedgezinde woorden zaait.' Een goedgevulde aflevering met voor ieder wat wils.
Boekenfoyer Episode 15
In Boekenfoyer episode 15 op Eclips TV vertelt Eric Rinckhout over zijn prachtig geïllustreerd boek ‘Willem Elsschot in Parijs’. Leentje De Coninck en Roland Bergeys hebben het over ‘Tijl Uilenspiegel’ van Walter van de Broeck, Marc Kerkhofs heeft het over schrijfbegeleiding in ‘Schandalig schrijven’ en Guy Didelez brengt zijn merkwaardig spannend verhaal in Didelezen.
Boekenfoyer Episode 16
In Boekenfoyer episode 16, de laatste van dit seizoen, brengen Leentje De Coninck en Roland Bergeys de bespreking van 'Quatre-mains', de beklijvende muzikale thriller van Vlaams misdaadauteur Bart Debbaut, Carolien van 't Hof neemt ons met haar 'Rollekind' mee naar het Antwerpen van 1869,  Gène Bervoets met 't Mengelmoes naar dat van de zeventiende eeuw, Guy Didelez schildert Dali, en met 'De magie van opruimen' van Karen De Meyer zetten we alles reeds klaar voor het volgend seizoen. Boekenfoyer, met een hart voor het boek, een knipoog naar de lezer, een lach naar de kijker.
Terug naar de inhoud